Borovnice su mnogima najdraže voće. Bogate antioksidansima, ove 'energetske bombe' uklopit će se savršeno u kremasto božanstvo panna cotte.
Sastojci:
- 800 ml gustog kokosovog mlijeka
- 500 g svježih borovnica
- 3 žlice meda ili javorovog sirupa
- 1 jušna žlica želatine u prahu
Priprema:
- U blender stavi sve sastojke i miksaj dok se borovnice skroz ne usitne.
- Sve prelij u lonac te polagano zagrijavaj uz povremeno miješanje. Smjesa nikako ne smije prokuhati, jer će se tada osjetiti snažan miris želatine. Bitno je da postigneš temperaturu od oko 70°C kako bi se želatina rastopila i borovnice pasterizirale.
- Prelij u zdjelice/čaše u kojima želiš kasnije servirati desert.
- Pusti u hladnjaku da se ohladi kako bi se želatina stisnula.
- Uživaj u desertu!
Isprobaj fine keksiće od kokosa, čokolade, meda i vanilije
Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr i na Facebooku!