Naša blogerica Alisa Bunjevac donosi recept za ukusne i osvježavajuće mini pite za sve koji prate Paleo ili dijetu s niskim udjelom ugljikohidrata. Uživaj u slatkom vikendu!
Sastojci za 6 komada:
Tijesto
- 100 g + 1 žlica bademovog brašna
- 20 g chia brašna
- 50 g rastopljenog kokosovog ulja
- 1 prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 žlica meda
Nadjev
- 250 g očišćenih višanja
- 60 g kokosovog šećera
- 1 žličica vanilija ekstrakta
- 50 ml vode
- 1 žlica tapioke
...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali. Saznaj kako se riješiti navike i neka ovo bude prvi dan tvog boljeg života...
Priprema:
- Sve sastojke za tijesto osim jedne žlice bademovog brašna pomiješaj i napravi tijesto koje se lako odvaja od posude. Ovu žlicu preostalu brašna možeš iskoristiti u koliko ti je potrebno da formiraš tijesto u kuglu koju ćeš kasnije rezati.
- Pusti tijesto da odmori nekoliko minuta u hladnjaku.
- Podijeli ga na 6 jednakih dijelova te utisni u kalup za muffine. Izbockaj vilicom i peci 15-ak min u zagrijanoj pećnici na 180°C.
- Dok se tijesto peče, pomiješaj kokosov šećer i višnje te stavi na srednje jaku vatru. Višnje će ispustiti sok, a šećer će se rastopiti i bit će rijetka smjesa.
- Dodaj vaniliju i pusti nekoliko minuta da se kuha na laganoj vatri.
- Umiješaj tapioku u vodu te uz neprestano miješanje dodaj smjesi s višnjama. Miješaj i kuhaj nekoliko minuta dok se ne zgusne.
- Iz kalupa izvadi pečeno tijesto te ga napuni nadjevom. Pusti da se ohlade mini pite prije konzumiranja.
- Uživaj u odličnim zdravim mini pitama. Dobar tek!
Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr i na Facebooku.