Hrana 04. prosinca 2020.

Paleo torta od klementina sa samo pet sastojaka

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U ovom receptu nema 'otpadaka' čak se koristi i kora klementina!

Savršeno slatka, zdrava i ukusna torta za koju će ti trebati samo pet sastojaka, ali malo više vremena. No, iako je potrebno prije pripreme skuhati klementine, a za to će ti biti potrebno oko dva sata, nemoj odustajati jer - multitasking - jednom kada one zavriju, možeš ih ostaviti i obavljati nešto drugo. Ako ti se ta opcija ne sviđa onda ih možeš pripremiti nešto ranije, a ostatak recepta nastaviti kasnije, kada ćeš imati više vremena.

Bilo kako bilo, ova torta odličan je zalogaj uz jutarnju šalicu čaja ili kave, kao brunch ili kao popodnevni desert.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 5 cijelih klementina
  • 6 velikih jaja
  • 250 g bademovog brašna
  • 200 g kokosovog šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
Možda te zanima... Ovako izgleda jelovnik od 1200 kcal na Paleo dijeti Dijeta

Priprema:

  1. Stavi čitave klementine, s korom, u lonac i napuni ga vodom. Pričekaj da zakipi. Smanji vatru i kuhaj 2 sata. Ocijedi klementine i ostavi ih da se ohlade do sobne temperature.
  2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i u kalup za tortu stavi masni papir.
  3. Klementine stavi u procesor hrane i uključi ga sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj preostale sastojke i ponovno uključi procesor dok se svi ne sjedine. Smjesu prebaci u kalup za torte.
  4. Peci 40 do 45 minuta, dok kolač ne postane zlatno smeđe boje po rubovima i dok blago ne popuca po sredini. Isključi pećnicu i pusti da kolač 'sjedi dodatnih 5 minuta u još vrućoj pećnici.
  5. Izvadi ga van i pričekaj najmanje jedan sad prije rezanja i posluživanja. Po želji ga dodatno ukrasi, a odlična je opcija i uz pomoć tankog štapića napraviti malene rupice te u njih, ali i preko cijele torte preliti javorov sirup. U slast!
Klementineu Možda te zanima... Klementina za normalnu funkciju jetre Hrana Možda te zanima... Zdravi, sirovi, paleo tart od čokolade i lješnjaka Hrana

Izvor: theroastedroot.net

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Lucy_Brookes
      Lucy_Brookes

      Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od njega. Sada to može dobiti bilo koja osoba na Zemlji ii započeti s zarađivanjem više dolara na internetu. posjetite ovu stranicu za više detalja ........... >>>>>> w­­­w­­­w­­­­.­­­C­­­a­­­s­­­h­­­F­­­l­­­o­­­w­­­7­­­7­­­.­­­C­­­O­­­M

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.