Kad zagrizete ovaj zdravi, sirovi, veganski, bezglutenski paleo desert pomislit ćete zašto uopće postoje oni s brašnom, šećerom i jajima.
Ovaj veganski desert, jednostavan je za pripremu i ispunjen bogatim okusom lješnjak i čokolade. Savršen je za sve one koji slijede posebnu dijetu ili jednostavno pokušaju poboljšati svoje prehrambene navike.
Sastojci
Za koru
- šalica otkoštenih datulja
- šalica prženih mljevenih lješnjaka
- 1/4 šalice mljevenih badema
- 1/3 šalice kakaa
- 2 žlice kokosova ulja, rastopljenog
- prstohvat soli
- 1/4 čajne žlice ekstrakta vanilije
- 1 do 2 žlice vode (ako je potrebno)
Za kremu
- šalica nekog zdravog šećera primjerice ksilitol
- 1/2 šalice kakao praha
- 2 čajne žlice soli
- 2 čajne žlice ekstrakta vanilije
- 2 žlice kokosovog ulja (rastopljenog)
- 2 srednje velika avokada
Za kraj
- 1/2 šalice smrznutog ili svježeg bobičastog voća
- 1/4 šalice tostiranih i nasjeckanih lješnjaka
Priprema
- Obložite kalup za tart promjera oko 20 cm papirom za pečenje.
- Pomiješajte sve sastojke za koru i miksajte ih u blenderu dok se ne sjedine, dodajući povremeno malo vode kako bi smjesa postala ljepljiva.
- Izvadite smjesu i rukama je utisnite u kalup za tart. Stavite smjesu u hladnjak da se stisne.
- U blenderu ili u procesoru za hranu pomiješajte sastojke za fil i blendajte dok ne dobijete glatku kremu.
- Izlijte fil po tijestu i stavite u hladnjak najmanje 30 minuta ili dok se krema ne stisne.
- Na kraju pospite s pripremljenim lješnjacima i voćem.
Izvor: myrecipes