U loncu pomiješaj mlijeko, sol, papar, muškatni oraščić, parmezan i nasjeckani češnjak. Kad zakuha, dodaj kukuruzno brašno i miješaj neprekidno kuhačom. Kad se smjesa počne zgušnjavati, makni je s vatre i izlij u četvrtasti lim. Ostavi neka se dobro ohladi i stisne.
Za to vrijeme stavi rajčice stavi u marinadu od začinskog bilja, češnjaka i maslinova ulja te začini solju i paprom. Drugi im obloži papirom za pečenje i posloži tako pripremljene rajčice. Peci ih u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih oko 10 minuta. Nareži na ploške, a na svaku stavi po dvije pečene rajčice.
Nutricionistica otkriva sve prednosti kukuruza za zdravlje
Sastojci:
- 5 dl mlijeka
- 1/2 češnja češnjaka
- žlica naribanog parmezana
- muškatni oraščić
- 200 g mekog kukuruznog brašna
- 500 g mini rajčica
- 2 žlice začinskog bilja (bosiljka, origana, ružmarina, peršina, majčine dušice, lovorovog lista)
- češanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol
- svježe mljeveni papar