Mekane, pufaste, sočne, ma savršene! Palačinke s makom i limunom stvorene su za slatki doručak ili brzinski desert...
Jednom tjedno jedem palačinke za doručak, a to je najčešće subotom kad imam više vremena ujutro. Svaki put radim neke druge i ne znam je' l više uživam u osmišljavanju recepta, pripremi ili samom konzumiranju. Priznajem, ovaj sam recept radila više puta, a i ti ćeš kada ga jednom isprobaš, piše YumYum Paradise, kolumnistica portala Gastro.hr.
Sastojci:
- ½ šalice zobenog brašna
- ½ šalice rižinog brašna
- ½ žličice soli
- 1 žličica javorovog sirupa
- 3 žličice korice limuna
- 100g Skyr jogurta
- ½ šalice bademovog mlijeka
- 2 žlice soka limuna
- 2 jaja
- 1 žličica vanilije u prahu
- 2 žlice mljevenog maka
Priprema:
- Pomiješati sve suhe sastojke.
- Posebno pomiješati mokre, pa ih dodati suhim sastojcima.
- Peći palačinke cca 2 minute sa svake strane.
- Poslužiti uz jogurt, svježe voće i džem od smokava.
Dobar tek!