Ove sjajne i ukusne palačinke, obogaćene su jednim tajnim sastojkom! Iako palačinke ne jedemo svaki, ove biste definitivno mogli jesti bez grižnje savjesti! Zašto? Zato što su pripremljene sa sjajnom i zdravom blitvom, češnjakom i malo bijelog vina.
Pripremite ih u bilo koje doba dana i uživajte u mirisnim palačinkama. Doduše, ovo su slane palačinke tako da ih nećete moći namazati omiljenim slatkim namazom, ali neka vas to ne brine. Postoji mnoštvo načina kako ih možete nadjenuti i uživati u njima - primjerice s posnim sirom, vrhnjem, domaćim namazima od sira i slično. A uvijek možete dodati i malo šunke!
Proteinske palačinke za fitness tijelo!
Sastojci:
- 1 šalica glatkog brašna
- sol i papar
- 4 jaja, 2 cijela + 2 odvojena
- 1 češanj češnjaka, sitno narezan
- 2 žlice bijelog vina
- 1/2 šalice mlijeka
- 200 g blitve, samo lišća
- maslinovo ulje
Tko ima problema sa štitnjačom, ne bi trebao jesti ove namirnice.
Priprema:
Pomiješati brašno i žličicu soli pa dodati 2 cijela jaja i 2 žumanjka. Uliti vino te potom mlijeko, miješajući pjenjačom kako ulijevate mlijeko. Dodati češnjak i malo papra te izmiješati smjesu da nema grudica; staviti u hladnjak na najmanje dva sata. Kada je smjesa ohlađena, izvaditi ju i od bjelanjaka izmiksati čvrst snijeg. Blitvu narezati na tanke trakice te ju, sa snijegom, nježno umiješati u ohlađenu smjesu jaja i brašna. Zagrijati ulje pa praviti palačinke veličine po želji. Poslužiti tople.
Još recepata možeš potražiti na portalu Gastro.hr