Hrana Zdravi recepti 24. studenoga 2017.

Ovih 7 namirnica možeš jesti u neograničenim količinama bez straha od debljanja

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi bila ustrajnu u održavanju određene dijete, moraš se oduprijeti slatkišima i grickalicama koje vrebaju s polica trgovima i skrivenih dijelova tvoje kuhinje. Napuni hladnjak sljedećim namirnicama koje će ti dobro doći u svakom trenutku kada osjetiš veću glad ili poželiš samo nešto 'prigristi'.

Nemasne kokice 

Imaš li stroj za pravljenje kokica ili tavu u kojoj ih možeš peći bez masnoće, ovo je idealna grickalica za bilo koje doba dana jer je puna vlakana, a veća šaka takvih kokica ima tek 31 kaloriju

Kokice_1 Možda te zanima... 5 dobrih razloga zbog kojih možeš jesti kokice bez grižnje savjesti Hrana

Rukola

Paprenasta i gorkasta aroma ovog lisnatog povrća savršena je za salate, pogotovo one s parmezanom, maslinovim uljem i morskom soli

Borovnice

Ovo voće može se uklopiti u gotovo bilo koji obrok, a šalica borovnica iznosi samo 85 kalorija. Dodaj ih mueslijima, jogurtu, ili napravi ukusni smoothie s bananama i limunovim sokom

Celer 

Pune vode i vlakana, dvije stapke celera iznose 13 kalorija i odlične su uz humus kao zdrava grickalica.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Bjelanjci

Bjelanjak jednog jajeta ima samo 17 kalorija tako da si bez straha možeš pripremiti pozamašnu kajganu od istih s dodatkom špinata, cherry rajčica i fete.  

Naranče

Nemoj ih samo koristiti za sok - ovi agrumi puni vlakana opskrbit će te preporučenom dnevnom dozom vitamina C, no i raznim drugim mineralima poput folne kiseline, natrija i vitamina B12. 

Jedna srednje velika naranča iznosi 62 kalorije, a idealna je kao međuobrok jer će zasititi vlaknima i vodom do sljedećeg obroka.

Batat

Batat ili slatki krumpir jedan je od najcjenjenije hrane na svjetskom jelovniku. Bogat je beta - karotenom, pigmentom koji se pretvara u vitamin A u tvome tijelu. Izuzetno su hranjivi, a jedan prosječan komad ima 112 kalorija. 

Možda te zanima... Slatki kruh od batata idealan za doručak ili uz popodnevni čaj Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.