Hrana 477 prikaza 08. studenoga 2016.

Originalno: Juha od bundeve s kokicama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Lim obloži papirom za pečenje i složi kriške očišćene i oguljene bundeve dok ne omekša. Naribaj luk i mrkvu pa ih pirjaj pet minuta na zagrijanom maslacu. Dodaj komad pečene bundeve, zalij s malo povrtnog temeljca, posoli, popapri i kuhaj oko 15 minuta.

Propasiraj sve štapnim mikserom, pa začini kiselim vrhnjem i vrhnjem za kuhanje. Po potrebi razrijedi s još malo temeljca. prokuhaj sve još jednom, začini muškatnim oraščićem i majčinom dušicom. Juhu posluži s par kapi bučinog ulja i posluži s pečenim kokicama.

Sastojci:

  • 500 g bundeve
  • mrkva
  • glavica luka
  • 2 i 1/2 dl povrtnog temeljca
  • 2 žličice maslaca
  • dl kiselog domaćeg vrhnja
  • dl vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice majčine dušice
  • žličica bučinog ulja
  • kokice

Bundeva je lijek i hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.