Recept za vegetarijanski omlet bez jaja od svježeg tofua, kurkume i zobenog vrhnja donosi ti Tončika Cukrov. Vege omlet idealno je jelo za fini doručak ili večeru nakon kojeg ćeš se osjećati lagano i poletno, a jednostavno se i brzo priprema
Sastojci:
- 200 g svježeg tofua (mekanog)
- 8 žlica brašna tip-850
- sol
- kurkuma
- 1 žlica aru praha
- 1 dcl vrhnja (zobenog)
- voda
- 1 luk, narezan dijagonalno
- 30 g tofu mini kobasica (ili dimljeni tofu), narezano tanko
- 1 žlica tamnog sezamovog ulja
- peršin, za ukrašavanje
Priprema:
- Miksanjem napravi tekuću gustu smjesu od 70 g tofua, vrhnja, vode i soli i umiješaj brašno i aru-prah.
- U tavi na ulju propirjaj luk, dodaj narezanu kobasicu te sve zajedno kratko pirjaj.
- Dodaj rukom zdrobljeni preostali tofu i kurkumu pa na pirjane sastojke izlij napravljenu gustu smjesu. Peci na laganoj vatri desetak minuta, okreni i još kratko sve zajedno peci. Ukrasi peršinom.
Dobar tek!