Hrana Zdravi recepti 24. siječnja 2017.

Odlična pileća salata s bademima i slanutkom

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako ti je ostalo kuhane piletine jer si radilia pileću juhu, ovo je sjajan način da ju iskoristiš. Skuhala si cijelo pile i ne znaš što učiniti s njim? Sjajno! Predlažemo da napraviš ovu odličnu salatu.

No, ako nisi skuhala pile, onda predlažemo da to učiniš jer, vjeruj nam, nećeš požaliti! Naravno, napravi pileću juhu od vode gdje si skuhala pile (za bolji okus dodaj uobičajeno povrće - mrkvu, celer, peršin, luk).

U pola sata napravi keksiće s kojima ćeš otopiti masno tkivo.

Dakle, sve što trebaš za ovu sjajnu salatu, koja je ujedno i dovoljno obilna da može biti kompletan ručak, jest dakle pile, slanutak, bademi, majoneza i začini. Može li jednostavnije? Također, s obzirom na to da će komadi piletine biti sitni, s gotovom salatom možeš primjerice napraviti i sendvič te ga ponijeti na posao za ručak ili ga možeš složiti djeci za obrok u školi. 

Ako ga voliš, ovoj salati možeš dodati i luk nasjeckan na kockice čime će okus postati još bolji i intenzivniji. Nadamo se da će ti se ova ideja svidjeti!

Sastojci:

  • 1 pile, skuhano, očišćeno od kostiju i natrgano na sitne komadiće
  • Konzerva slanutka od 450 ml (ocijediti ga)
  • Majoneza
  • Sol, papar, timijan
  • Nekoliko žlica badema
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica grčkog jogurta (po želji)

Priprema:

  1.  Pileće meso natrgati na sitnije komadiće.
  2. Narezati bademe na sitnije ploškice, pomiješati ih s maslinovim uljem i medom te dodati prstohvat soli; popržiti ih na tavi dok ne dobiju lagano zlatnu boju, oko 5 - 6 minuta.
  3. U posudu za salatu staviti meso, slanutak i bademe te posoliti/popapriti po želji i dodati žličicu timijana; pomiješati dobro s majonezom (staviti majoneze po želji, ovisno o tome koliko ju voliš); ako želiš, dodaj i žlicu grčkog jogurta
  4. Poslužiti s prepečencem, ili, po želji uz rižu, bulgur ili kuhani ječam te ju možeš posipati i sjemenkama lana.

Dobar tek! Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.