Krumpir zamijeni bućom, pa sve začini s malo muškatnog oraščića i parmezana. Neodoljivi domaći njoki posebno će ti biti dragi upravo zbog divnog spoja okusa. Posluži ih uz jednostavne i lagane umake s maslacem i kaduljom ili bosiljkom.
S ovim kombinacijama također se odlično slaže cimet i malo čilija. Uz malo otopljenog ribanog parmezana i zdjelu svježe salate nikako ne možeš pogriješiti. Da bi svoje njoke učinili ljepšima, vilicom lagano pritisni svaki od njih, tek toliko da vilica ostavi trag.
Potrebno ti je:
- 500 g bundeve
- 1 jaje
- 100 g glatkog brašna
- 50 g parmezana
- muškatni oraščić
- sol
- papar
Priprema:
Bundevu nareži na veće komade i stavi ih peći na 180 stupnjeva, peci oko 45 minuta. Kad se bundeva malo ohladi, izdubi je i meso pretvori u pire. Pomiješaj pire s brašnom, malo muškatnog oraščića i ribanim parmezanom. Dodaj jaje i mijesi. Trebali bi dobiti meko tijesto koje se može valjati, a ako je tvoje tijesto još uvijek gnjecavo, svakako dodaj još brašna. Napravi tanki valjak pa reži na manje komadiće. Kuhaj ih u posoljenoj kipućoj vodi. Još zanimljivih recepata potraži na portalu Gastro.hr!
Dobar tek!