Hrana Zdravi recepti 21. rujna 2020.

Njoki od buče: Manje kalorični, a jednostavni za napraviti

Foto: thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Krumpir zamijeni bućom, pa sve začini s malo muškatnog oraščića i parmezana. Neodoljivi domaći njoki posebno će ti biti dragi upravo zbog divnog spoja okusa. Posluži ih uz jednostavne i lagane umake s maslacem i kaduljom ili bosiljkom.

S ovim kombinacijama također se odlično slaže cimet i malo čilija. Uz malo otopljenog ribanog parmezana i zdjelu svježe salate nikako ne možeš pogriješiti. Da bi svoje njoke učinili ljepšima, vilicom lagano pritisni svaki od njih, tek toliko da vilica ostavi trag.

Njoki_3 Možda te zanima... Domaći zeleni njoki s rukolom Hrana

Potrebno ti je:

  • 500 g bundeve
  • 1 jaje
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g parmezana
  • muškatni oraščić
  • sol
  • papar

Priprema:

Bundevu nareži na veće komade i stavi ih peći na 180 stupnjeva, peci oko 45 minuta. Kad se bundeva malo ohladi, izdubi je i meso pretvori u pire. Pomiješaj pire s brašnom, malo muškatnog oraščića i ribanim parmezanom. Dodaj jaje i mijesi. Trebali bi dobiti meko tijesto koje se može valjati, a ako je tvoje tijesto još uvijek gnjecavo, svakako dodaj još brašna. Napravi tanki valjak pa reži na manje komadiće. Kuhaj ih u posoljenoj kipućoj vodi. Još zanimljivih recepata potraži na portalu Gastro.hr!

Dobar tek! 

Njoki-Vilica Možda te zanima... Njoki od bundeve s vrganjima Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.