Donosimo recept za sve one koji u pripremi deserta ne žele koristiti poizvode koji sadrže gluten, umjetne boje, umjetne arome i sl., a riječ je o pripremi pudinga od prosa. Ako ne koristiš kravlje mlijeko, puding je moguće pripremiti s biljnim mlijekom.
Potrebni sastojci
- 150 grama opranog prosa
- 1/2 l bademovog ili kokosovog mlijeka
- 1/2 l vode
- 1 žličica agavinog sirupa ili drugog zaslađivača po želji
- orašasti plodovi prema želji
- prstohvat soli
- 2 žlice kakaa ili 2 žličica ekstrakta vanilije
Ukusni popečci od prosa i kvinoje
Priprema
Zakuhaj vodu i mlijeko zajedno te dodaj agavin sirup ili drugi zaslađivač. Dodaj oprani proso u zdjelu u kojoj se kuhaju voda i mlijeko te kuhaj pokriveno 30 do 40 minuta na najmanjoj vatri. Kada je kuhano dodaj orašaste plodove pa dobro izmiksaj štapnim mikserom ili prebaci u blender i izblendaj. Ovisno o želji, dodaj kakao ili vaniliju. Serviraj u zdjelice i ostavi da se ohladi. Nakon hlađenja možeš posipati drobljenim zrnima kakaa ili smrvljenim orašastim plodovima.