Donosimo recept za sve one koji u pripremi deserta ne žele koristiti poizvode koji sadrže gluten, umjetne boje, umjetne arome i sl., a riječ je o pripremi pudinga od prosa. Ako ne koristite kravlje mlijeko, puding je moguće pripremiti s biljnim napitkom.
Potrebni sastojci
- 150 grama opranog prosa
- 1/2 l bademovog ili kokosovog mlijeka
- 1/2 l vode
- 1 žličica agavinog sirupa ili drugog zaslađivača po želji
- orašasti plodovi prema želji
- prstohvat soli
- 2 žlice kakaa ili 2 žličica ekstrakta vanilije
Ukusni popečci od prosa i kvinoje
Priprema
- Zakuhajte vodu i mlijeko zajedno te dodajte agavin sirup ili drugi zaslađivač.
- Dodajte oprani proso u zdjelu u kojoj se kuhaju voda i mlijeko te kuhajte pokriveno 30 do 40 minuta na najmanjoj vatri.
- Kada je kuhano dodajte orašaste plodove pa dobro izmiksajte štapnim mikserom ili prebacite u blender i izblendajte.
- Ovisno o želji, dodajte kakao ili vaniliju. Servirajte u zdjelice i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja možete posipati drobljenim zrnima kakaa ili smrvljenim orašastim plodovima.