Neki izbjegavaju maline zbog kiselkastog okusa kojeg imaju iako su niskokalorična riznica korisnih sastojaka. Plod malina bogat je vitaminom C, a sjemenke sadrže vitamin E i omega 3 masne kiseline. Prilikom kupovanja malina treba obratiti pažnju na plodove koji trebaju biti čvrsti i zreli. Ako su mekane izbjegavaj ovo voće jer je to prvi znak da su dugo stajale
Dok malina još ima Mirjana Špoljar, trostruka hrvatska prvakinja u slastičarstvu s 20 godina staža u prestižnom hotelu Esplanade preporučuje da napraviš Mille feuille slastici francuskog podrijetla te sladoled od maline i mente.
Mille feuille s malinama za 10 osoba
Sastojci za kremu:
- 0.5 l mlijeka
- 4 žumanjka
- 130 g šećera
- 50 g gustina
- 1 mahuna vanilije
Ostatak recepta kao i recept za sladoled od maline i mente potraži na portalu Gastro.hr