Hrana 13. ožujka 2025.

Neočekivana kombinacija: Čokoladni kolačići od crnog graha punjeni maslacem od kikirikija

Čokoladni kolačići
Foto: instagram/unningtothekitchen Čokoladni kolačići od crnog graha punjeni maslacem od kikirikija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako se za ove kolačiće koristi crni grah, neće imati okus po njemu.

Ovi kolačići od crnog graha punjeni su kremastim maslacem od kikirikija, a osim toga zdravija su i hranjivija verzija klasičnih čokoladnih kolačića te su pogodni za one koji izbjegavaju gluten.

Sastojci:

  • 425 grama crnog graha iz limenke, ocijeđenog i ispranoh
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 3 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 1/4 šalice kakaa u prahu
  • 1/2 šalice zobenog brašna
  • 1 žlica kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 šalice komadića čokolade + još za preljev po želji
  • oko 3 žlice kremastog maslaca od kikirikija za punjenje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 176°C i obložite lim za pečenje silikonskom podlogom ili papirom za pečenje.
  2. Stavite crni grah, javorov sirup, bademovo mlijeko i vaniliju u multipraktik. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  3. Prebacite smjesu u veliku zdjelu. Dodajte jaja i kokosovo ulje te pomiješajte dok ne postane glatko.
  4. U maloj posudi pomiješajte kakao prah, zobeno brašno, kokosovo brašno, sol i sodu bikarbonu.
  5. Dodajte suhe sastojke u zdjelu s mokrim sastojcima.
  6. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim lagano umiješajte komadiće čokolade.
  7. Stavite u zamrzivač na 30 minuta.
  8. Pomoću žlice oblikujte tijesto i napravite malo udubljenje u sredini tijesta.
  9. Stavite otprilike 1/2 žličice maslaca od kikirikija u udubljenje.
  10. Na vrh stavite još jednu žlicu tijesta i rukama i prstima spojite rubove tako da oblikujete tijesto u kolačić. Stavite na lim za pečenje i lagano poravnajte pritiskom na vrh kolačića.
  11. Dodajte nekoliko dodatnih komadića čokolade po želji na vrh kolačića.
  12. Pecite oko 15 minuta dok se kolačići ne stvrdnu po rubovima.
  13. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na rešetki.
  14. Kolačiće možete čuvati u hladnjaku do pet dana.
Možda te zanima... Neobična, ali fina kombinacija - čokoladni kruh s tikvicama Hrana

Izvor: Running to the kitchen

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.