Dok sezona nektarina još traje iskoristi ih za ovaj jednostavan i zgodan recept u kojem ćeš uživati. Sve više ljudi sljubljuje voće sa sirevima, a skuta i mascarpone u kombinaciji s nektarininim sokom čini savršen spoj okusa. Priprema je jednostavna, a desert je najbolje poslužiti čim se izvadi iz pećnice
Sastojci:
- 150 g mascarpone sira
- 100 g skute
- 20 g smeđeg šećera
- 0,03 dcl maraschino - voćni
- Anis sjemenke za posipati
- 6 komada nektarina ili breskvi
Priprema:
- Nektarine oprati, prepoloviti i maknuti košticu.
- Odvojeno mascarpone i skutu pomiješati s likerom i agavinim sirupom.
- Napuniti nektarine, posuti sa sjemenkama u zagrijanoj pećnici i peći na 170 Celzijevih stupnjeva 15 - tak minuta.
- Poslužiti toplo.
Još ideja za recepte potraži na portalu Gastro.hr