Hrana Zdravi recepti 25. kolovoza 2016.

Nauči pripremiti aromatiziranu sol od kožice rajčice

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako kožica od rajčice ne smeta u salati, može biti nepoželjni sastojak juha i umaka. No, postavlja se pitanje je li nakon blanširanja i guljenja rajčice moguće iskoristiti tu istu kožicu.

Stoga donosimo odgovor na to pitanje uz jednu odličnu ideju. Naime, kožu od rajčice je moguće sušiti u pećnici kako bi zadržala boju te ju kasnije pretvoriti u prah. Taj prah pomiješa sa solju i dobije savršeno aromatizirana sol.

Dakle, potrebni su ti sušena kožica od rajčice i krupna sol u jedankom omjeru.

Detaljan postupak pripreme ružičasto-crvene soli pročitaj na gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.