Hrana 120 prikaza 21. studenoga 2011.

Voćni nabujak sa sladoledom i mentom

Kolac1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uživaj u ukusnom voćnom nabujku sa sladoledom i mentom! Uz dodatak Kotanyi Bourbon vanilin šećera tvoj će desert imati prirodan, visoko-aromatiziran okus vanilije koji će zadovoljiti i najzahtijevnije ljubitelje slatkoga

Sve je počelo 1881. godine s Janosom Kotanyiem i paprikom. Ubrzo su to bili vrhunski začini i začinsko bilje iz cijelog svijeta. Njima se Kotanyi strastveno posvećuje, kako tada, tako i danas. Zbog toga za očuvanje posebnog Kotanyi okusa koriste samo najkvalitetnije sirovine. Dopusti da i tebe ovime inspiriraju.

Kotanyi Bourbon vanilin šećer prirodni je proizvod koji sadrži crna zrnca prave bourbon vanilije koja se nalaze u mahuni vanilije te fino mljeveni šećer.

Koristi se za sva jela koja trebaju prirodan, visoko-aromatiziran okus vanilije, dajući im posebnu mirisnu notu. Odličan je dodatak kuhanim kremama, voćnim salatama, pudingu, raznim kolačima, kompotima te mnogim drugim slasticama.

Isprobaj recept za voćni nabujak sa sladoledom od jagode!

Sastojci (za 2 obroka)

  • 2 šake crvenog bobičastog voća (jagode, maline, kupine, borovnice)
  • 0,2 dl likera Grand Marnier ili drugog likera od naranče
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica Kotanyi vanilin šećera
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žlica šlaga
  • zelena menta ili limun za dekoriranje
  • 2 kuglice sladoleda od jagode

Priprema

  1. Bobičasto voće poškropi s likerom i rasporedi u duboku vatrostalnu zdjelu.
  2. Pjenasto umuti žumanjke, Kotanyi vanilin šećer i šećer u prahu te šlag. Tako priremljenu kremu rasporedi po voću.
  3. Ugrij pećnicu na najvišu temperaturu i vatrostalnu zdjelu stavi na najviši nivo kako bi se na površini stvorila zlatno-smeđa kora.
  4. Pospi Kotanyi Bourbon vanilin šećerom te serviraj uz kuglicu sladoleda i zelenu mentu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.