Hrana 09. rujna 2015.

Patlidžan snova s pečenim krumpirom

Sal-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dolaze nam hladniji dani pa se polako sa salata i jela koja se kraće termički obrađuju, vraćamo jelima što se duže kuhaju. Osim toga i zadnji je tren da iskoristimo ljetno povrće jer je sezona pri kraju patlidžanima i rajčici

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 700 do1000 g krumpira
  • 1 luk
  • Nekoliko češnjeva češnjaka
  • 3 rajčice
  • Provansalski začin
  • Timijan
  • Sol
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Nareži patlidžane na veće kocke i posoli ih. Pusti da odstoje oko pola sata da puste gorčinu. Upali pećnicu na 200 stupnjeva.U gusanu ili vatrostalnu posudu stavi ulje i povrće narezano na jednolike kocke. Začini i pomiješaj. Peci oko 20 minuta poklopljeno pa oko 15 minuta otklopljeno dok krumpir ne omekša.
Posluži uz salatu.

Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.