Hrana Hrana kao lijek 14. srpnja 2016.

"Med hrvatskih pčelara je ispravan i kontrolira se"

Med_3
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira na to koliko si puta čula kako je med koristan za zdravlje, vrijedi to ponoviti. On sadrži više vrsta šećera, ali prevladavaju voćni i grožđani šećer. To su jednostavni šećeri, koji veoma brzo dospijevaju u krv ne opterećujući organizam.

Ova ukusna, prirodna namirnica sadrži brojne zaštitne tvari, koje djeluju preventivno i terapijski: proteine, aminokiseline, enzime, organske kiseline, minerale, vitamine i to naročito iz grupe B kompleksa. 

Zlatko Gregačević, predsjednik grupacije pčelarstva HGK, opovrgnuo je informacije da hrvatske pčelarske tvrtke uvoze med upitne kvalitete pozivajući se na oznake proizvoda koji garantiraju njihovu ispravnost.

"Med hrvatskih pčelara se redovito kontrolira, deklariran je pravilnicima i udovoljava najvišim standardima kvalitete", poručio je Gregačević. Upozorio je da širenje netočne informacije nepotrebno diskreditira sve proizvođače.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.