Hrana Hrana kao lijek 25. listopada 2016.

Matična mliječ - kraljevska hrana za organizam

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na policama ljekarni od sada možete pronaći prirodan dodatak prehrani – matičnu mliječ obiteljskog pčelarstva Radošević koje je već 10 godina skuplja iz košnica s hrvatskih pašnjaka i kupcima dostavlja u svježe smrznutom obliku koji jamči izvornu kvalitetu i djelotvornost.

Matična mliječ ima veliku hranjivu vrijednost te se od davnina koristi kao jedinstven izvor tvari nužnih za očuvanje zdravlje, mladolikosti i vitalnosti. Ovaj najdragocjeniji pčelinji proizvod sadrži gotovo sve elemente potrebne za rast, razvoj, te normalno funkcioniranje ljudskog organizma pa je kroz povijest zasluženo stekla status kraljevske hrane.

Pčelarstvo Radošević, hrvatski obiteljski proizvođač pčelinjih proizvoda, predstavlja jedinstveni proizvod izuzetne biološke aktivnosti i visoke hranjive vrijednosti – matičnu mliječ. Matična mliječ je izlučevina iz žlijezda pčela radilica, a služi za hranu, dugovječnost i plodnost matice, a zbog svog dokazano blagotvornog učinka na ljudski organizam sve češće se koristi kao pomoć kod raznih zdravstvenih problema. Dokazano je kako njezino redovito uzimanje značajno potpomaže zdravlje i dugovječnost čovjeka.

 | Author: Promo Foto: Promo

Vitamini i tvari za funkcioniranje organizma

Voda čini čak dvije trećine sastava matične mliječi, a u suhoj tvari najzastupljenije su bjelančevine i ugljikohidrati. Osim bjelančevina, matična mliječ sadrži tvari koje su važne za nesmetano funkcioniranje organizma: nezasićene masne kiseline, aminokiseline, vitamine (B1, B2, B6, C, E, niacin, pantotenska kiselina, biotin, inozitol i folna kiselina), minerale, neuroprijenosnike i ugljikohidrate. Najdjelotvornija antibakterijska tvar matične mliječi je nezasićena masna kiselina 10 HDA koja, povrh toga, potiče proizvodnju kolagena važnog za mladenački izgled kože.

Svježa matična mliječ izuzetno je osjetljiva i podložna kvarenju te se mora zamrznuti kako bi se očuvala njezina biološka svojstva. Pčelarstvo Radošević već deset godina prikuplja matičnu mliječ na izdvojenim pčelinjacima tijekom cijele pčelarske sezone te je svojim kupcima nudi u svježe smrznutom obliku izvorne djelotvornosti.

Matična mliječ u svom prirodnom, izvornom obliku preporučuje se onkološkim bolesnicima, kod alergija, poremećaja rada štitnjače i hormonalne neuravnoteženosti, narušenog imuniteta, česte pojave herpesa, te kao prevencija hunjavicama, virozama i prehladama. Povrh toga, matična mliječ posebice se preporučuje kod ženskih problema i anemija, te kao ''zajednička kura'' parovima koji pokušavaju začeti dijete.

Matična mliječ Pčelarstva Radošević dostupna je u odabranim ljekarnama i na web shopu www.pcelarstvo-radosević.hr po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 570,00 kuna ( jednomjesečna kura).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.