Hrana 27. lipnja 2014.

Marelice punjene svježim sirom

Mareliceu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sezona je marelica pa je sad idealna prilika da ih kušaš na malo drugačiji način. Spoji slatke marelice s okusima svježeg sira i uživaj u neobičnom predjelu ili desertu. Za spravljanje ovog jela potrebno ti je samo dvadesetak minuta. Nije potrebno kuhanje ni pečenje te je zato idealan odabir za tople ljetne dane

Sastojci:

  • 8 srednjih marelica
  • 8 žlica svježeg kravljeg sira
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • ½ banane
  • 3 žlice sitno nasjeckanih, kratko poprženih lješnjaka
  • Reducirani aceto balsamico, maslinovo ulje

Priprema:

Marelice prepolovi na pola i ukloni im košticu. Svježi sir pomiješaj s kiselim vrhnjem i sitno nasjeckanom bananom. Miksaj štapnim mikserom dok ne dobiješ glatku smjesu. U tu smjesu umiješaj 1 žlicu sjeckanih lješnjaka. Polovice marelica napuni pripremljenom smjesom. Pospi s ostatkom lješnjaka, par kapi maslinova ulja i reduciranog aceta balsamica.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.