Ne da ti se kuhati po ljetnim vrućinama ili jednostavno nemaš inspiracije? Pokušaj napraviti ovaj jednostavan, a ukusni ljetni povrtni složenac. Sve što trebaš je puno sezonskog povrća i malo truda. Ostalo će obaviti pećnica i uživat ćeš u ukusnom ljetnom jelu
Sastojci:
- 1/2 šalice maslinova ulja
- 1 luk
- 1 rajčica
- 4 šalice mahuna
- 1 šalica prosa
- 7 malih krumpira
- 1 crvena paprika
- mozzarella, trapist sir ili ementaler
- peršin, ružmarin, ljuta papričica
- crvena paprika u prahu, sol
Postupak:
- Pomiješaj maslinovo ulje sa začinima: ružmarin, crvena i ljuta papričica, sol i peršin. Ostavi sa strane dok pripremaš povrće.
- Luk nareži na kolutiće, a mahune blanširaj dok ne omekšaju.
- Krumpir oguli, crvenu papriku nareži na kockice i proso skuhaj prema uputama na pakiranju.
- Povrće rasporedi po zdjeli i prelij maslinovim uljem pomiješanim sa začinima. Dobro promiješaj kako bi se začini ravnomjerno raspodijelili.
- Peci na 200 stupnjeva 45 minuta, a zatim nareži rajčicu na kolutove i rasporedi je po vrhu. Na svaku rajčicu stavi malo sira po izboru te peci još 10 minuta.
Dobar tek!