Ako još nisi osmislila blagdanski meni, razmisli o ovom receptu za lignje nadjevene sirom i špinatom.
Sastojci:
- 1 kg lignji
- glavica luka
- češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- žlica neslanog maslaca
- 300 g svježeg špinata
- 200 g ricotte
- jaje
- žlica peršina
- sol
- papar
- čaša bijelog vina
- rajčice u limenci
- limun narezan na četvrtine
- Zagrij pećnicu na 190°C. Očisti lignje, odstrani krakove i sačuvaj ih.
- Propirjaj luk i češnjak na žlici maslinovog ulja. Dodaj krakove pa pirjaj oko 2 minute. Dodaj špinat i još pirjaj. Ocijedi višak tekućine pa ostavi špinat da se ohladi.
- U zdjeli pomiješaj sir, jaja, peršin i ohlađeni špinat. Dobro izmiješaj pa začini.
- Napuni lignje smjesom i zatvori ih čačkalicama.
- Poredaj i u jednom sloju u posudu, dodaj vino i rajčice te začine. Peci 40 - 45 minuta. Posluži uz limun.