Sanjaš o tome da jedeš obilnu, dekadentnu porciju kremastog sladoleda, a poslije se svejedno osjećaš sretno i lagano? Taj je san upravo postao java, a za to su zaslužne dvije šarmantne finske autorice nove predivne kuharice Veganski sladoled u izdanju Planetopije, a 2. lipnja održat će se i radionica
Uz vodstvo kuharice i nutricionistice
Virpi Mikkonen i Tuulia Talvio osmislile su recepte koji će zauvijek promijeniti kakve sladolede sanjaš, spravljaš i jedeš. Sljedeća bio&bio i Makronovina radionica kuhanja Veganski sladoledi i šejkovi održava se u četvrtak 2.6. (od 17 - 19 h). Na njoj Makronovina učiteljica kuhanja Željka Fordren Jambrešić pripremat će sladolede po njihovim prefinim receptima, a nutricionistica Jasmina Vrbanec reći će nam sve o zdravim i cjelovitim veganskim sastojcima koje ćemo koristiti na radionici. Za svaki recept potrebno je samo nekoliko jednostavnih sastojaka, a čak ti ne treba ni aparat za sladoled. Već sad isprobajte recept za Mocha ledenu kremu kod kuće, a 4 recepta naučite pripremati i degustirajte na radionici. Više o radionici doznaj ovdje.
Sastojci za Mocha ledenu kremu:
- 1 šalica (240 ml) indijskih oraščića
- 1/2 šalice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mlijeka
- 3 smrznute banane
- 3 žlice maslaca od badema
- 1 žlica instant kave, plus još malo za posluživanje
- šlag od kokosa, i/ili komadići sirovog kakaa u zrnu (nibs), za posluživanje
Priprema:
Stavi indijske oraščiće u blender i samelji u fini prah. Dodaj bademovo mlijeko i miksaj dok ne bude glatko. Dodaj smrznute banane, maslac od badema i instant kavu pa miksaj dalje dok ne bude glatko. Izvadi u zdjelice, dodaj šlag od kokosa (ako ga koristiš) i pospi komadićima kakaa u zrnu. Recept je preuzet iz kuharice "Sladoledi", Virpi Mikkonen i Tuulie Talvio, u izdanju Planetopije.
Pročitaj recept za mini kolačiće od mrkvei lješnjaka.