Hrana Zdravi recepti 05. srpnja 2016.

Kus-kus salata s krastavcem, tikvicama i začinima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zagrij vodu u koju si stavila prstohvat soli. Tikvice operi i prereži po pola pa nareži na polumjesece. Prokuhaj ih u vodi 3 do 4 minute i ostavi da se hlade. Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelij preko kus-kusa, promiješaj i poklopi te ostavi da odstoji samo pet minuta.

Dobro promiješaj i ostavi kus kus da se hladi. Oguli krastavce i prepolovi po dužini. Žlicom očisti od sjemenki pa krastavce nareži na tanke ploške. Pomiješaj kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješaj sitno sjeckani bosiljak. Izmiksaj sve sastojke za preljev i dobro promiješaj sa salatom.

Sastojci:

  • 2 šalice vode
  • 2 tikvice, zelene
  • 2 krastavca
  • 4 lista bosiljka, vezica

Sastojci za umak:

  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 male žlice senfa
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 8 žlica vode

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.