Zagrij vodu u koju si stavila prstohvat soli. Tikvice operi i prereži po pola pa nareži na polumjesece. Prokuhaj ih u vodi 3 do 4 minute i ostavi da se hlade. Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelij preko kus-kusa, promiješaj i poklopi te ostavi da odstoji samo pet minuta.
Dobro promiješaj i ostavi kus kus da se hladi. Oguli krastavce i prepolovi po dužini. Žlicom očisti od sjemenki pa krastavce nareži na tanke ploške. Pomiješaj kus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješaj sitno sjeckani bosiljak. Izmiksaj sve sastojke za preljev i dobro promiješaj sa salatom.
Sastojci:
- 2 šalice vode
- 2 tikvice, zelene
- 2 krastavca
- 4 lista bosiljka, vezica
Sastojci za umak:
- 2 žlice limunovog soka
- 2 male žlice senfa
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica maslinova ulja
- 8 žlica vode