Pogledaj naš video s Makronovinom učiteljicom kuhanja Anom Janjatović-Zoricom, koja će ti pokazati kako da napraviš jednostavan, ukusan i zdrav desert- kruške s čokoladom i otkriti trikove za njihovo ukrašavanje
Ana Janjatović-Zorica ti preporučuje:
- koristi naranče i kruške iz organskog uzgoja
- da bi kruške bile slađe, malo ih posoli
- za zgušnjavanje umaka od krušaka koristi kuzu (prah od plamenskog korijena) koji se jako dobro slaže s voćem
- koristi organsku čokoladu koja je gorka i sadrži kvalitetan kakao iz organskog uzgoja (saznaj više o organskoj čokoladi...)
- kruške ukrasi sa čokoladom
Više info na: www.makronova.com
Priprema
Kako pripremiti?
Kruške oprati, oguliti, narezati na polovice te izdubiti tvrđe dijelove. Staviti u posudu s tanko narezanim kolutovima naranče.
Na dno posude dodati malo vode. Zakuhati, pa dodati prstohvat soli. Kuhati na laganoj vatri 5-10 minuta. Kuzu otopiti u malo hladne vode i dodati u vodu uz miješanje. Kad kuzu postane proziran završiti kuhanje.
Čokoladu staviti u posudu, a nju staviti u veću posudu s vodom i zagrijati dok se čokolada ne rastopi. Kruške poslužiti prelivene otopljenom čokoladom.
Sastojci
Što je sve potrebno?
- 1 kg krušaka
- 1 naranča
- 1-2 žlice kuzua
- crna čokolada