Pečeni krumpiri punjeni različitim vrstama povrća obrok su kojemu meso niti ne treba. Jelo je za četiri osobe, priprema traje oko 90 minuta, a recept donosi portal Gastro.hr. Uz krumpire potrebne su ti rajčice, krastavci, paprike, ljubičasti luk i bosiljak
Sastojci:
- 8 srednjih krumpira
- 4 rajčice
- 2 svježa krastavca
- 2 paprike
- 1 ljubičasti luk
- vezica bosiljka
- kiselo vrhnje
- zelena salata
- sol, papar, limunov sok
Priprema:
Krumpire operi i stavi peći u pećnicu na 200°C oko jedan sat. Kada su krumpiri gotovi, odreži im jedan centimetar gornje kore te ih lagano izdubi. Dio krumpira koji si izdubila lagano pomiješaj s kiselim vrhnjem, začini solju i paprom.
Rajčicu, krastavce, papriku i luk nareži na kockice i sve pomiješaj u posudi. Zelenu salatu i svježe listove bosiljka nareži na trakice. Salatu, bosiljak i pola količine povrća dodaj smjesi krumpira i kiselog vrhnja. Napuni krumpire smjesom i posluži uz ostatak povrća.
Dobar tek!