S radionice kuhanja Bundevijada koju Tončika Cukrov tradicionalno održava u Makronovi, donosimo ti recept za najbolju jesensku juhu koja će te grijati, tješiti, hraniti i razveseliti svaki put kad je skuhaš! Ako želiš ovoj juhi dati bogatiji okus dodaj tofu i tostirane trakice nori alge
Sastojci:
- 1 luk (narezan na kockice)
- 3 šalice bundeve (hokaido - narezane na kockice)
- 0,5 šalice celera (narezanog na kockice)
- 1 žlica zobenih pahuljica
- 4 šalice vode / temeljca
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- lovor
Garniranje:
- zobeno vrhnje
- dimljeni tofu
- peršin
- tostirane trakice nori alge
Priprema:
Pirjaj luk na ulju, dodaj bundevu, celer, pahuljice, vodu da sve prekrije te sol. Kuhaj 20 minuta i sve potom izmiksaj. Dodaj temeljac u juhu, kojem kada zakuha treba dodati lovor i preostale začine i sve još kratko prokuhati. Serviraj s vrhnjem, peršinom, trakicama nori alge i po želji za bogatiji okus garniraj i s dimljenim tofuom.
Još ukusnih vegetarijanskih recepata potraži ovdje.