Krekeri od maslina odlična su grickalica, a za njih i pripremu kreme od avokada potrebno ti je samo 30 minuta. Za dodatnu aromu, krekere možeš umijesiti zajedno s ružmarinom ili s nekim drugim mirodijama
Sastojci za 4 porcije:
- 2 komada avokada (mesnati dio)
- 1 limun
- 1 kiselo vrhnje (10 % masti )
- sol
- papar
- 2 dl mlijeka (1.8 % masti )
- 400 g pšeničnog, bijelog brašna
- 50 g slanog maslaca
- 1 jaje
- 50 g crnih maslina
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
- Kremu od avokada pripremi prije nego što ispečeš krekere tako da poluzreli avokado očistiš, izrežeš na kockice te odmah pokapaš limunovim sokom kako ne bi potamnio.
- Dodaj vrhnje, začini solju i paprom po ukusu te usitni štapnim mikserom u jednoličnu kremu. Ostavi u hladnjaku da se ohladi.
- Krekere pripremi tako da umiješa tijesto od brašna, praška za pecivo, soli i sjeckanih maslina. Zagrij mlijeko i u njemu postupno otopi maslac. Pripazi da ne provrije te umiješaj u tijesto dodajući ravnomjerno crne masline koje si nasjeckala.
- Razvaljaj tijesto, izreži na pravokutnike i probuši vilicom na više mjesta. Peci na plehu pokrivenom papirom za pečenje od 12 do 15 minuta na 175 stupnjeva kako se krekeri ne bi zalijepili.
- Ventilaciju u pećnici smanji da ne otpuše nježne i prhke krekere.
- Složi sendvič od nekoliko slojeva umećući kremu od avokada između krekera.
Saznaj kako pripremiti juhu od avokada i mente.
Mnoštvo recepata za slična ukusna jela potraži na portalu Gastro.hr.