Red velvet torta kraljica je slojevitih torti i savršena za posebne dane zbog svog svečanog izgleda.
Ova slasna torta svojim okusom, ali i izgledom ubacit će te u svečano raspoloženje (iako je to ove godine zbog svega što nas je snašlo vrlo težak zadatak), a i lijepo izglea. Uz pomoć slasnih i zdravih namirnica donosimo ti ovu verziju zdrave red velvet torte kako bi bez brige mogla uživati u njenim okusima.
Sastojci za tijesto:
- 120 grama maslaca
- 9 velikih jaja
- 240 grama eritritola
- 1/2 žličice morske soli
- 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
- 100 grama jogurta
- 1 žlica crvene boje za hranu
- 90 grama kokosovog brašna
- 3/4 žličice praška za pecivo (bez aluminija)
- 2 žlice kakao praha
Sastojci za kremu:
- 230 grama krem-sira
- 180 grama eritritola u prahu
- 100 grama maslaca
Priprema tijesta:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i izvadi iz hladnjaka maslac i jaja kako bi postigli sobnu temperaturu. Ako ne želiš to ili ne stigneš, maslac možeš zagrijati u mikrovalnoj pećnici 8 - 10 sekundi, a jaja možeš potopiti u toplu vodu na 15 minuta. Alternativno, maslac u mikrovalnoj pećnici 8-10 sekundi i potopite jaja u toplu vodu iz slavine 15 minuta.
- Pripremi kalup za kolače veličine 22 centimetra. Uz pomoć masnoća koja nije hidrogenizirana podmaži posudu i u nju stavi kakao prah koji zatim raspodijeli po cijeloj posudi.
- U prvoj zdjeli pjenasto umuti jaja i dodaj im ekstrakt vanilije. U drugoj zdjeli prosij kokosovo brašno i umiješaj kakao prah i morsku sol. U trećoj zdjeli pomiješaj jogurt i crvenu boju za hranu.
- U četvrtoj i najvećoj zdjeli pjenasto umuti maslac kako bi dobio pjenušavu teksturu, otprilike 30 sekundi. Polagano dodaj eritritol i lagano miješaj 2-3 minute sve dok ne poprimi prozračnu teksturu.
- Polagano dodaj istučena jaja, konstantno miješajući. Jednom kada završiš s dodavanjem jaja, ubaci ostatak suhih i mokrih sastojaka dodajući ih naizmjence. Sve mora sada biti dodano u jednu zdjelu, osim praška za pecivo.
- Zatim dodaj prašak za pecivo, dobro promiješaj i stavi u ranije pripremljeni kalup za tortu.
- Peci 40-45 minuta zatim izvadi i pusti da se ohladi 10 minuta.
- Preokrenu kalup na žičanu rešetku i pusti da se kompletno ohladi.
- Nožem po širini prepolovi dobiveno tijesto kako bi dobila dva dijela što sličnije debljine.
- Donji sloj zatim stavi na tanjur i premaži ga kremom, a zatim stavi gornji stol te i njega premaži kremom, kao i rubove torte. Čuvaj i posluži na sobnoj temperaturi, a nakon 24 sata ga stavi u hladnjak. U slast!
Priprema kreme:
- Stavi krem sir izvan hladnjaka kako bi postigao sobnu temperaturu.
- Uz pomoć miksera istuci ga do glatke i kremaste teksture, a zatim u njega dodaj eritritol u prahu i miksaj oko 2 minute ili dok se eritritol ne otopi. Zatim dodaj maslac i miksaj sve dok smjesa ponovno ne postane glatka.