Donosimo ti recept američke blogerice Kate čiji blog specijaliziran za zdrave recepte Chocolate Covered Katie The Healthy Desert Blog mjesečno ostvari čak šest milijuna pogleda. Isprobaj recept i javi je li njezina popularnost opravdana.
Isprobaj recept i javi je li njezina popularnost opravdana.
Sastojci
Za koru
1 1/3 šalice brašna od pira ili bezglutenskog brašna
1/4 šalice šećera po izboru ili brezinog šećera
1/4 žličice cimeta i soli
1/4 šalice ulja ili maslaca
2 žlice vode
Za punjenje
- 4 šalice oguljenih tanko narezanih jabuka
- prstohvat stevije ili žlica javorovog ili agavinog sirupa ili meda
- pola šalice zdrobljenih oraha (ako želiš)
- 1/2 šalice grožđica (po želji)
Za posip
- 1/2 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 šalice brašna od pira
- 1/2 šalice šećera po izboru ili brezinog šećera
- 1/4 šalice ulja ili soka od jabuke
- 1/8 žlice soli
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih, protvan ili kalup za tortu obloži papirom za pečenje.
- U velikoj zdjeli pomiješaj sve sastojke za kore i napravi tijesto.
- Prebaci u pripremljeni protvan ili kalup za tortu i peci 12 minuta.
- Sastojke za nadjev pomiješaj i rasporedi po tijestu.
- U trećoj zdjeli pomiješaj sve sastojke za posip te ravnomjerno rasporedi po jabukama.
- Peci 50 minuta do sat vremena ili dok jabuke ne budu mekane.
- Ostavi da se kolač ohladi prije posluživanja.
- Možeš ga poslužiti sa sladoledom.
Nutritivne vrijednosti
Vrijednost za krišku od 111 g
- Kalorije 243
- Masnoće 10 g
- Ugljikohidrati 36.8 g od toga vlakna 5.1 g, šećer 11. 7 g
- Proteini 4. 6 g