Hrana 07. prosinca 2015.

Pita od jabuka i zobenih pahuljica

Pit-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Josipa Štivičić iz Nove Gradiške postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za pitu od heljde i jabuka. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica

Sastojci:

Suha smjesa:

  • 4 dl crnog pšeničnog brašna 
  • 2 dl heljdinog brašna
  • 2 dl mljevenih zobenih pahuljica 
  • 2 dl mljevenih oraha 
  • 1 dl šećera 
  • 1 prašak za pecivo 
  • prstohvat soli 
Za nadjev: 
  • 2 kg naribanih, jako sočnih jabuka 
  • 1 žličica cimeta 
  • 2 žlice šećera 
  • 10-15 dag maslaca 

Priprema: 

  1. U posudu pomiješaj sve suhe sastojke i podijeli ih na 3 dijela. 
  2. Lim za pečenje obilno namaži maslacem i na njega pospi prvi dio suhe smjese. Sve dobro poravnaj i nanesi polovicu jabučnog nadjeva zajedno sa sokom koji jabuke ispuste. 
  3. Na to stavi drugi dio suhe smjese i dobro utisni. Premaži preostali nadjev, posuj ga trećim dijelom suhe smjese i još jednom dobro poravnaj i stisni. Gore naribaj 10 dag maslaca i peci oko 45 minuta na srednjoj vatri. 
  4. Serviraj kad se dobro ohladi. 
Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.