Josipa Štivičić iz Nove Gradiške postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za pitu od heljde i jabuka. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Sastojci:
Suha smjesa:
- 4 dl crnog pšeničnog brašna
- 2 dl heljdinog brašna
- 2 dl mljevenih zobenih pahuljica
- 2 dl mljevenih oraha
- 1 dl šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 2 kg naribanih, jako sočnih jabuka
- 1 žličica cimeta
- 2 žlice šećera
- 10-15 dag maslaca
Priprema:
- U posudu pomiješaj sve suhe sastojke i podijeli ih na 3 dijela.
- Lim za pečenje obilno namaži maslacem i na njega pospi prvi dio suhe smjese. Sve dobro poravnaj i nanesi polovicu jabučnog nadjeva zajedno sa sokom koji jabuke ispuste.
- Na to stavi drugi dio suhe smjese i dobro utisni. Premaži preostali nadjev, posuj ga trećim dijelom suhe smjese i još jednom dobro poravnaj i stisni. Gore naribaj 10 dag maslaca i peci oko 45 minuta na srednjoj vatri.
- Serviraj kad se dobro ohladi.