Izabrali smo novi jesenski recept tjedan - Josipa Štivičić iz Nove Gradiške postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za knedle od kokosa i bundeve koje u kuhinju donose pravi dašak jeseni. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti Delimano 8u1 gurmansko kuhalo, pošalji nam recept s jesenskim namirnicama, tvojim omiljenim začinom te fotografiju
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2013.' potraži ovdje.
Više informacija o nagradi - Delimano kuhalu, pročitaj ovdje.
Povratak u djetinjstvo uz začine
Josipin najdraži jesenski začin je cimet jer je podsjeća na djetinjstvo i bakine kompote od jabuka i krušaka.
Sastojci:
- 250 g svježeg, posnog sira
- 100 g kokosovog brašna
- 2 dl pirea od muškatne bundeve
- malo soli
- 1 jaje
Priprema:
- Bundevu očisti od koštica, izreži na manje komade i ispeci u pećnici.
- Ohlađenu skini s kore i napravi pire.
- Izmjeri otprilike 2 dl pirea pa mu dodaj svježi sir, kokos, jaje i mrvicu soli.
- Dobro izmiješaj i ostavi da odstoji desetak minuta.
- Nakon toga oblikuj okruglice veličine oraha i kuhaj desetak minuta.
- Serviraj s kiselim vrhnjem, cimetom i žličicom domaće marmelade.
Komentar Zdrave Krave: Josipa je u svom receptu klasični pire krumpir koji je temeljni sastojak knedli zamijenila pireom od muškatne bundeve i tako svoj recept učinila drugačijim i manje kaloričnim. Cimet, sir, vrhnje lijepo se sljubljuju zajedno, a kokos je za one sklonije egzotičnijim okusima.