Hrana 24. travnja 2016.

3 trika za unošenje manje kalorija

Orasi_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako postoji neka loša navika koje se svatko može lako osloboditi, ili je ispraviti, onda je to sigurno grickanje između obroka. Trebalo bi ograničiti prehranu na tri obroka kontroliranih porcija, dvije male užine i jedan desert. Ako smanjiš za jednu čokoladicu ili vrećicu čipsa tjedno, i te izostanke povećaš svakog tjedna, za mjesec i pol dana tvoje potrebe za takvom hranom znatno će se smanjiti

Drži voće na radnom stolu

Trik je u tome da uvijek imaš neko voće na radnom stolu. Tako ćeš, kad osjetiš potrebu nešto pojesti, uzeti hranjiv međuobrok s malim brojem kalorija. Općenito, bez obzira na to kamo ideš, uvijek nosi sa sobom zdravu užinu.

Grickaj bademe, orahe ili lješnjake

Potreba za jelom je puno manja kad osjećaš da si sita, što je sasvim logično. Zato, da bi spriječila konzumiranje loših namirnica, posebno u trenucima kad osjećaš veliku glad, imaj pri ruci bademe, orahe ili lješnjak. Osim što su vrlo ukusni, bogati su bogati omega 3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. Uz njih ćeš apsolutno zadovoljiti potrebu za obrokom, uz malo kalorija.

Ne dozvoli si pristup (određenoj) hrani.

Svi znamo da je ključna stvar za kontrolu impulzivnog konzumiranja hrane to da kalorične namirnice ne držimo u kući. Međutim, to je izvedivo samo ako živiš sama. Ako je i tvoj partner istih sklonosti, onda je jedino rješenje da doslovno zaključaš kuhinjske  elemente ili ormare u kojima držite ”opasnu” hranu. To će ti dati vremena da razmisliš je li ti takva hrana nužna u danom trenutku ili će te preusmjeriti na neku drugu aktivnost kojom ćeš otkloniti i samu pomisao na hranu.

Saznaj kako izgubiti kilograme uz orašaste plodove!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.