Zagrij ulje na tavi i pirjaj sitno narezan luk dok ne postane slatkast. Za t vrijeme oštrim nožem skini zrna s klipova. Slatko zrnje stavi u posudu zajedno s povrtnim temeljcem. Pusti neka provrije, a zatim ga kuhaj na laganoj vatri poklopljenog oko 15 minuta, dok ne omekša. Povremeno promiješaj.
Makni s vatre i ohladi. Pasiraj štapnim mikserom ili u blenderu dok se ne pretvori u glatku smjesu. Vrati juhu u lonac, dodaj vrhnje, papar, sol, muškatni oraščić i kim te zagrijavaj juhu. Posluži vruću juhu u zagrijanim zdjelicama i ukrasi ružmarinom.
Sastojci:
- 5 kukuruza u klipu
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 luka
- 7 i 1/2 dl povrtnog temeljca
- 4 žlice kiselog vrhnja
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- kim u prahu
- grančica ružmarina
Otkrij prednosti kukuruza, niskokaloričan i odličan za probavu.