Hrana 4382 prikaza 17. veljače 2014.

Juha od slanutka i krumpira

Slan-Usrp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hrvoje Medić postao je kuhar tjedna zahvaljujući svom receptu za juhu od slanutka i krumpira. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvojiti nagrade Russell Hobbs, pošalji nam recept sa zimskim namirnicama koje te najbolje griju

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu zime 2014.' potraži ovdje.

Više informacija o nagradama Russell Hobbs, pročitaj ovdje.

Grahorice najbolje griju

Hrvoje nam je rekao kako ga najbolje od zimskih namirnica griju grahorice poput slanutka, leće i graha jer osim što su hranjive, idealan su zimski obrok kao guste i zdrave juhe.

Sastojci:

  • 500 g suhog slanutka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 3-4 grančice peršina
  • 3 krumpira
  • sol
  • papar
  • 100 ml maslinova ulja

Priprema:

  1. Slanutak preko noći namoči u vodi da omekša. Omekšali slanutak stavi u posudu za kuhanje i prelij s oko 2 litre vode i stavi ga kuhati.
  2. Slanutku dodaj sitno narezani luk, češnjak, peršin i lovorov list.
  3. Kada je slanutak na pola kuhan dodaj mu na kockice narezane krumpire i maslinovo ulje. Začini sve paprom, a po ukusu i potrebi dodaj soli.
  4. Kuhaj dok se slanutak skroz ne skuha, a krumpir se na pola raspadne što će juhi dati gustoću.
  5. Juhu posluži po želji i ukusu uz kruh i prelivenu s malo maslinova ulja.
  6. Po želji u juhu možeš za dodatni okus dodati i suho meso ili rebarca koje je potrebno prethodno oprati i prokuhati u kipućoj vodi oko 5 minuta uz dodatak lovora i češnjaka.

Komentar Zdrave Krave: Hrvojeva juha od slanutka i krumpira je hranjiva, a osim toga i jednostavna za pripremu. Slanutak je vrlo dobar izvor željeza, čak i kuhan, također sadrži i dosta proteina pa ti suho meso koje Hrvoje preporučuje i nije potrebno. Ako želiš da tvoje juha ima miris po dimljenom mesu, možeš ga zamijeniti dimljenim kobasicama od soje.

  • Default avatar -
    kuharica_mara

    mmm izgleda jako ukusno :)

  • Default avatar -
    galadirele

    Mora da je jako fino! Baš budem probala jedan dan. :)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.