Hrana Zdravi recepti 26. ožujka 2018.

Juha od mrkve s parmezanom za uskrsni stol

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ova juha od mrkve puna je okusa sama po sebi, a kada joj se još dodaju vrhnje pomiješano s vlascem i parmezan prethodno zapečen u pećnici nećeš se moći obraniti od komplimenata. Originalni recept sadrži piletinu, a ako ne jedeš meso umjesto piletine možeš staviti korjenasto povrće celer i peršun.

Sastojci:

  • 1/4 šalice parmezana
  • 3 2/3 šalice na kolutiće narezane mrkve
  • 2 1/2 šalice slane piletine
  • 2 šalice i jedna čajna žlica vode
  • 2 šalice grubo sjeckanog poriluka (samo bijeli i svjetlo zeleni dijelovi)
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1/4 žlice soli
  • 1/ žlice papra
  • malo muškatnog oraščića
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg vlasca
Možda te zanima... Kad bi juha mogla raditi sklekove, onda bi to bila ova juha! Hrana

Možda te zanima... Razlozi zašto je juha od kostiju toliko dobra za zdravlje i zašto je trebaš skuhati odmah Hrana

Priprema

  • Prvi korak - zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih
  • Drugi korak - pospi dvije žlice sira na protvan ravnomjerno u krug veličine posude za kuhanje po papiru za pečenje i ponovi taj postupak pet puta. Radi krugove sa sirom ostavljajući širinu jednog palca između svakog kruga. Peci sir na 180 stupnjeva Celzijevih ili dok ne postane zlatan. Izvadi sir s lopaticom i stavi ga na rešetku.
  • Treći korak - kuhaj mrkvu i piletinu u dvije šalice vode dok ne proključa. Zatim smanji vatru i kuhaj još 30 minuta. Zatim skloni s topline i ostavi 10 minuta.
  • Četvrti korak - stavi polovicu skuhane piletine i mrkve u blender i ukloni s poklopca pomični dio kako bi mogla izlaziti para, a otvor pokrij krpom kako ti tekućina ne bi prskala po kuhinji. Miješaj dok tekućina ne postane glatka. Ponovi postupak s preostalom mješavinom. Dodaj ocat, sol, papar i muškatni oraščić.
  • Peti korak - u zdjeli pomiješaj jednu žlicu vode, vrhnje i vlasac. Rasporedi juhu u šest zdjelica (ili koliko već imaš gostiju) i dodaj u svaku mješavinu s vrhnjem i "krug od sira"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.