Hrana 21. ožujka 2014.

Juha od mrkve i naranče

Juhau_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iz ayurvedske vegetarijanske kuharice "Kuhinja zdravlja", autorice Senke Kušer Mijić donosimo ti recept za juhu od mrkve i naranče. Kuhana mrkva je povoljna za sve tri doshe. Ovako pripremljena, uz začine i s posebnim dodatkom arome naranče, obogatit će objed i naučiti te da ne moraš uvijek limunom začiniti jelo. Naranča ima kiselost, ali i slatkoću te je stoga vrlo zanimljiva njezina primjena u kulinarstvu

Sastojci:

  • ½ kg svježe mrkve
  • četvrt glavice celera
  • korijen peršina
  • dvije žličica korijandra
  • ½ žličice kurkume
  • žličica curry praha
  • ulje
  • sol
  • svježi peršin
  • cijeđeni sok od naranče

Postupak:

Povrće operi i nareži na sitnije dijelove. Zagrij ulje te mu dodaj lagano poprženo povrće. Zatim dolij vodu i kuhaj poklopljeno na laganoj vatri sve dok povrće ne omekša. Kuhano povrće ukloni s vatre, usitni štapnim mikserom te mu dodaj preostale začine. Ako je juha pregusta, dolij joj vode do željene gustoće. Posoli, a zatim sadržaju dodaj narančin sok. Promiješaj, ukrasi listovima peršina i posluži toplo.

Ayurvedske napomene: juha je povoljna za Vata i Pitta doshu. Za Kapha doshu jelu prije posluživanja dodaj papra, chillija ili suhoga đumbira.

Informacije o "Kuhinji zdravlja" te obrazac za narudžbu, možeš pronaći ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.