Ova torta ne sadrži namirnice životinjskog podrijetla, u receptu je bijelo brašno, a ti možeš staviti integralno kako bi dobila nutritivno vrjedniji desert.
Sastojci:
- 1 1/2 šalica brašna
 - 1/3 šalice kakaa
 - čajna žlica praška za pecivo
 - 1/2 čajne žlice soli
 - nepuna šalica smeđeg šećera
 - 1/2 šalice kokosovog ili biljnog ulja
 - šalica crne kave
 - čajna žlica ekstrakta vanilije
 - 2 žlice jabučnog octa
 - 1 1/4 šalice ili količina trešanja dovoljna da pokrije dno tvog kalupa za pečenje.
 
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C
 - Očiste trešnje od peteljki i koštica
 - Obloži kalup za tortu promjera 22 cm papirom za pečenje
 - Pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i šećer
 - Ulije tekuće sastojke (osim octa) u suhe i miješaj dok se ne sjedine
 - Dodaj jabučni ocat i brzo ga umiješaj
 - Dodaj trešnje ili višnje uz minimalno miješanje
 - Peci oko 35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
 - Ukrasi kako želiš.