Ova torta ne sadrži namirnice životinjskog podrijetla, u receptu je bijelo brašno, a ti možeš staviti integralno kako bi dobila nutritivno vrjedniji desert.
Sastojci:
- 1 1/2 šalica brašna
- 1/3 šalice kakaa
- čajna žlica praška za pecivo
- 1/2 čajne žlice soli
- nepuna šalica smeđeg šećera
- 1/2 šalice kokosovog ili biljnog ulja
- šalica crne kave
- čajna žlica ekstrakta vanilije
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 1/4 šalice ili količina trešanja dovoljna da pokrije dno tvog kalupa za pečenje.
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C
- Očiste trešnje od peteljki i koštica
- Obloži kalup za tortu promjera 22 cm papirom za pečenje
- Pomiješaj brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i šećer
- Ulije tekuće sastojke (osim octa) u suhe i miješaj dok se ne sjedine
- Dodaj jabučni ocat i brzo ga umiješaj
- Dodaj trešnje ili višnje uz minimalno miješanje
- Peci oko 35 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
- Ukrasi kako želiš.