Raskošan doručak za dvoje priprema se brže nego što možeš zamisliti. Trebat će ti samo nekoliko jaja, veća tava i želja za najslasnijim doručkom. Nalik klasičnoj shakshuki, ovo jelo spaja najbolje od ljeta.
Ovo jelo idealno će se slagati uz hrskavi tostirani kruh, a kada je gotovo i još vruće, možeš ga posipati sitno ribanim parmezanom za još kremastiji umak.
Klikni za vege popečke od tikvica i umak od jogurta
Potrebno ti je:
- 3 rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 5 jaja
- 1 luk
- 5 žlica pelata
- Bosiljak
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Luk nasjeckaj na sitno i dodaj ga na vruće maslinovo ulje.
- Pusti da se pirja, a zatim mu dodaj rajčicu koju si nasjeckala.
- Ubaci češnjak i pusti da se pirja.
- Kada rajčica lagano omekša, dodaj pelate, začini soli i paprom pa pusti da se kratko krčka.
- Kada si dobila željenu konzistenciju rajčica, u umak razbij jaja.
- Tavu poklopi ili prekrij folijom pa peci dok jaja ne poprime teksturu koju voliš.
- Pospi svježim bosiljkom.
Posluži toplo. Još ukusnih recepta potraži na portalu Gastro.hr
Dobar tek!