Keksići u kojima možete uživati bez grižnje savjesti zahvaljujući čokoladama bez šećera...
Priprema keksića je brza, a rezultat je i više nego odličan! Mislim da više nemamo razloga niti isprika da ih ne napravimo, piše za gastro.hr blogerica Nešto slatko by Katarina
Evo i recepta!
Za 40 keksića veličine oraha:
- 250 g maslaca
- velika žlica stevije
- 1 veliko jaje
- 500 g brašna (pola oštrog, pola mekog)
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa u prahu
- 200 g čokolade bez šećera s bademom (primjerice Kandit)
- malo mlijeka po potrebi
Priprema:
- U zdjelu stavi brašno, prašak za pecivo, steviju, kakao i maslac narezan na listiće te ove sastojke sjedini rukama da dobiješ smjesu nalik krušnim mrvicama.
- U zdjelu sada dodaj jaje i čokoladu koju si prethodno usitnila na skroz male komadiće. Zamijesi tijesto. (Ako je potrebno dodaj malo mlijeka).
- Tijesto zamotaj u prozirnu foliju i ostavi u hladnjaku pola sata. Nakon što se tijesto ohladilo od njega odvajaj male komadiće i pomoću dlanova ih oblikuj u kuglice veličine oraha.
- Kuglice stavljaj na pleh obložen masnim papirom u malim razmacima. Keksiće peci na 170 stupnjeva točno 20 minuta.
- Nakon pečenja keksiće ostavi da se ohlade te ih možeš uvaljati u čokoladu, kakao u prahu ili jednostavno ih ostavi ovakve kakvi jesu.