Hrana 05. studenoga 2015.

Dobitnici ulaznica za radionicu!

Kravica_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bezglutenska prehrana sve je veća potreba i trend u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Da hrana bez glutena, može biti itekako ukusna dokazat će nam World MasterChef Branko Ognjenović i poznati nutricionist Nenad Bratković na radionici ''Bezglutenska prehrana za bolji imunitet'' koju organizira portal Zdrava Krava, na Hrvatskom festivalu hrane i vina, 14.11. u 19.30.h u sportskoj dvorani Arena centra u Zagrebu

Dobitnici ulaznica za 3. Hrvatski festival hrane i vina

Dobitnici ulaznica za 3. Hrvatski festival hrane i vina koji se održava u sportskoj dvorani Arena centra u Zagrebu od 13. do 15. studenog su:  Manuel Brković, Viktorija Fistanić, Anita Džambo Čaić, Diana Vidović, Martina Gilja, Mirjana Kaurinović, Ivana Freškura, Amalija Jurjević Delišimunović, Marjana Laškarin i Ivana Paladin. Dobitnici su osvojili 2x dnevnu ulaznicu za Festival. Ulaznice se preuzimaju na ulazu na blagajni uz predočenje osobne iskaznice.

U sklopu Festivala 14.studenog posjeti radionicu Zdrave Krave i nauči raditi bezglutenske specijalitete!Radionica kuhanja je otvorena za sve posjetitelje Festivala, pa svi možete doći i isprobati bezglutenske specijalitete.

Celijakija je kronična bolest tankog crijeva od koje boluje oko tri posto stanovništva, a najčešća je u odrasloj dobi. Posljedica je trajne nepodnošljivosti organizma na gluten, protein pšenice koji se nalazi i u ječmu, raži i zobi. Treba napomenuti kako i kod osoba koje nemaju dijagnosticiranu celijakiju gluten može uzrokovati probavne smetnje. U tom se slučaju, kada nije prisutna imunološka reakcija, radi o intoleranciji na gluten. Chef Branko Ognjenović  pripremit će nam bezglutenske specijalitete, a nutricionist Nenad Bratković dat će korisne savjete za osobe osjetljive na gluten.

'Gluten, kao protein nije esencijalan u prehrani, no daje mnoga organoleptička svojstva hrani: od hrskavosti do konzistencije hrane, a s nutritivne strane doprinosi određenom ukupnom proteinskom prehrambenom unosu. Priprema bezglutenskih obroka ima svoje zakonitosti, kako bi obrok bio ukusan, a naročito je velik izazov napraviti uobičajene recepte, poput kruha bez glutena. Pri pripremi obroka u prehrani bez glutena, važno je voditi računa o nutritivnoj punovrijednosti (hranjivosti) obroka, kako u njemu ne bi dominirali samo ugljikohidrati, već sve hranjive tvari, i kako bi obrok bio primamljiv i ukusan svima, od djece do najstarijih', kaže magistar nutricionizma Nenad Bratković.

Čak 32 kuharske radionice

Tijekom tri festivalska dana, posjetitelji imati priliku pratiti čak 32 kuharske radionice i besplatno degustirati jela vrhunskih kuhara. Osim originalnih recepata, posebno osmišljenih za festival, kuhari će kroz show cooking predstaviti najnovije gastro trendove i otkriti brojne kulinarske savjete.Saznaj više o radionicama na Hrvatskom festivalu hrane i vina.

Fill out my online form.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.