Ako voliš čips, onda će ti se vjerojatno sviđati ovaj recept! Osim onog od krumpira, ljudi sve češće rade čips i od mrkve, celera i drugog povrća. Ali ovaj je drugačiji i ukusniji. Priprema se u pećnici s puno začina koji mu daju poseban pikantan okus. Ako mi ne vjeruješ, probaj sama!
Sastojci:
- pakiranje tempeha
- žlica kima
- žlica korijandera
- 1/2 žlice ljute crvene paprike
- žličica cimeta
- žličica kurkume
- žličica gorčice
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 1/2 žličice crnog papra
- 100 ml maslinova ulja
- sol
- posni sir
- klice češnjaka, rotkvice, kupusa ili alfa alfa klice
Priprema:
Ako začini nisu u prahu, sve ih zajedno pomiješaj i samelji u mlincu za kavu. Tempeh nareži na pola centimetara debele prutiće te ih stavi u jednu posudu. Maslinovo ulje pomiješaj sa začinima i soli te ga prelij preko tempeha i pusti da odstoji minimalno 2 sata. Prutiće prekrivene začinima i uljem položi na papir za pečenje na limu te peci 40 minuta na 180 stupnjeva dok prutići ne postanu hrskavi. Posluži s posnim sirom (kojem možeš dodati malo soli) te svježim klicama po izboru.
Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.