Hrana 28. svibnja 2014.

Hrskavi tempeh u začinima

Tempehu
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako voliš čips, onda će ti se vjerojatno sviđati ovaj recept! Osim onog od krumpira, ljudi sve češće rade čips i od mrkve, celera i drugog povrća. Ali ovaj je drugačiji i ukusniji. Priprema se u pećnici s puno začina koji mu daju poseban pikantan okus. Ako mi ne vjeruješ, probaj sama!

Sastojci:

  • pakiranje tempeha
  • žlica kima
  • žlica korijandera
  • 1/2 žlice ljute crvene paprike
  • žličica cimeta
  • žličica kurkume
  • žličica gorčice
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • posni sir
  • klice češnjaka, rotkvice, kupusa ili alfa alfa klice

Priprema:

Ako začini nisu u prahu, sve ih zajedno pomiješaj i samelji u mlincu za kavu. Tempeh nareži na pola centimetara debele prutiće te ih stavi u jednu posudu. Maslinovo ulje pomiješaj sa začinima i soli te ga prelij preko tempeha i pusti da odstoji minimalno 2 sata. Prutiće prekrivene začinima i uljem položi na papir za pečenje na limu te peci 40 minuta na 180 stupnjeva dok prutići ne postanu hrskavi. Posluži s posnim sirom (kojem možeš dodati malo soli) te svježim klicama po izboru.

Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.