Hrana 14. kolovoza 2015.

Aromatični bezglutenski grisini

Gris-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si ljubitelj finog i hrskavog, isprobaj ove ukusne aromatične grisine koji su bez glutena i jaja. U ovom receptu prevladavaju bio začini koje obožavam i bez kojih ne mogu zamisliti svoja jela, a među favorite izdvajam kim i origano

Sastojci:

  • 150 gr mljevenih badema
  • 135-140 gr tapioka praha
  • 110 ml kokos mlijeka- koristila sam dr.Goerg kokos mlijeko
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žličice himalajske soli
  • 1 žlica origana
  • 1 ½ žlica začinskog bilja
  • 1 žlica kima

Priprema: U zdjeli pomiješaj bademe, tapioku, himalajsku sol i začine, lagano dodaj mlijeko i ulje i sve dobro izmiješaj. Ako je tijesto malo više vodenasto dodaj malo tapioke da se fino povežu. Podijeli tijesto te razvaljaj svaki grisin, premaži ga s kokosovim uljem i pospi još dodatno kimom. Peci od 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva dok malo porumene i budu tvrdi na dodir

Uz grisine po želji posluži i domaći namaz ili umak.

Dobar tek!

Helenu potraži i na Facebook stranici kao i na njenom blogu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.