Hrana Zdravi recepti 17. travnja 2018.

Grčki jogurt pretvori u neodoljiv dodatak desertima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lagana, nježna i aromatizirana krema jednostavnija je za pripremu nego što možeš zamisliti. Trebat će ti svega dva sastojka i savršen dodatak voćnim i čokoladnim delicija je spreman.

Za pripremu kreme koja će se sjajno složiti uz voćne kupove i raskošne čokoladne slastice, trebat će ti tek kvalitetan grčki jogurt i nemasno vrhnje. Kada si nabavila bazne namirnice, pripremi i one koje će kremu učiniti još ukusnijom. Dodati možeš ekstrakt vanilije ili mahunu, ružinu vodicu ili drugi aromatični dodatak.

U posudi pomiješaj oko 200 g grčkog jogurta, pa mu dodaj oko 150 g ili pola šalice nemasnog vrhnja. Kombinaciju začini sladilom po želji. Koristiti možeš med, javorov sirup, smeđi šećer ili steviju.

Kristal smeđi šećer u ovom slučaju izostavi iz priče kako kasnije ne bi osjećala krckanje šećera pod zubima. 

Možda te zanima... Domaći voćni grčki jogurt od jagoda, dinje i meda gotov za 10 minuta Hrana Možda te zanima... Savjet tjedna: Zašto bi trebala češće jesti grčki jogurt? Hrana

Preostaje ti samo još dodati arome po želji. Sve zajedno miksaj oko pet minuta, a zatim dodaj već pripremljenim desertima.

Ovako pripremljena krema odlično će se složiti uz zdrave brownie kolačiće, ali i šarene voćne salate. Kombinirati je možeš i u različitim desertima u čaši ili pak kao dodatak proteinskim palačinkama

12 trikova za dijetu s grčkim jogurtom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.