Brzi kolač kojem teško odolijevamo dobio je novo ruho. Na najljepši smo mogući način otkrili kako su kruške, bazga i pistacije upravo savršen spoj!
Vjerujemo kako ne postoji brži i slađi kolač od onog koji se priprema od tek nekoliko sastojaka, a daje neodoljive okuse koje naprosto obožavamo. Crumble koji spaja meke i slatke kruške sa sokom od bazge, a na sve to dolazi još i prekrivač od mrvičastog tijesta s pistacijom. Postoji li išta bolje?
Potrebno ti je:
- 4 zrele kruške
- 50 ml soka od bazge
- 1 šaka pistacija
- 70 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g zobenih pahuljica
- 25 g brašna
- Začini po želji
Postupak pripreme:
- Kruške operi i nasjeckaj na srednje velike komade.
- Ubaci ih u posudu za pečenje.
- Dodaj sok od bazge i začine po želji.
- Pospi s malo šećera pa dobro promiješajte.
- U posebnoj posudi napravi crumble od brašna, zobenih pahuljica, usitnjenih pistacija i ostatka šećera.
- Dobro promiješaj sve sastojke, dodaj maslac pa rukama izradi mrvičastu smjesu.
- Pospite po kruškama i ubaci u pećnicu na 180 stupnjeva.
- Peci oko 20 minuta ili dok crumble ne poprimi boju.