Hrana 13. rujna 2013.

Zdrava pizza s povrćem i voćem

Pizzau_1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nažalost i sezona smokava se bliži kraju pa zato lovim svaku priliku da uberem posljednje plodove u svom vinogradu. Djed i baka posadili su jednu smokvu koja je izrasla u veliko plodno drvo, pa sad nitko ne može reći da u Zagorju smokve ne rastu, naprotiv one su velike i sočne

Ukusne smokve nisu predviđene samo za kombinacije u slatkim jelima ili kao predjela uz sir, one se dobro uklapaju i u glavna jela u kombinaciji s povrćem. Svježina i slatkoća probudit će tvoje nepca u dodiru sa smokvom. Uživaj u pripremi i degustaciji ovog jela!

Sastojci:

  • 1,5 šalica kukuruznog brašna
  • 1 šalica integralnog brašna
  • 1 šalica bijelog brašna
  • 1/2 kocke kvasca
  • 2 žlice vode
  • 1/2 šalice maslinova ulja
  • sol po želji
  • 1 crveni luk
  • 1 šalica cherry rajčica 
  • 1 žuta paprika
  • 1 žlica nasjeckanog bosiljka
  • 1 žlica nasjeckanog origana
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 šalica umaka od rajčice
  • 1 paketić mozzarelle
  • 4 smokve
  • 4 masline

Tijesto:

Pomiješaj tri vrste brašna i sol. U šalici rastrgaj kvasac i dodaj vodu. Sve dobro pomiješaj. U brašno dodaj maslinovo ulje i pripremljen kvasac. Rukama zamijesi tijesto i pusti pola sata na sobnoj temperaturi da se digne. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Oblikuj pogačice od tijesta te ih stavi na papir za pečenje.

Nadjev:

Luk i papriku nareži u obliku kolutića, a smokve razreži u četvrtine. Nasjeckani bosiljak, origano i češnjak umiješaj u umak od rajčice pa rasporedi po tijestu.
Na umak stavi ostale sastojke i peci 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Još recepata potraži ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.