Hrana 04. srpnja 2012.

Dodaci prehrani za zdravu trudnoću

Natural
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sigurno već znaš da ono što ti jedeš u trudnoći ima izravan utjecaj na dobrobit novorođenčeta. No znaš li koji su nutrijenti iznimno važni? U trudnoći bi svaka žena trebala pripaziti na prehranu kako bi djetetu i sebi osigurala potrebne količine hranljivih tvari

Razdoblje trudnoće, kao i period poslije trudnoće ima svoje zahtjeve, odnosno organizmu su potrebne veće količine određenih nutrijenata.

Koji su nutrijenti iznimno važni?

U ranoj trudnoći, ali i prije začeća, najvažnija je folna kiselina, pa se ženama u reproduktivnoj dobi preporučuje 400 µg folne kiseline na dan.

U prehrani trudnica naglasak se najviše stavlja na željezo jer se potrebe za željezom povećavaju i do 50 posto, osobito tijekom drugog i trećeg trimestra, a iznimno su važni i kalcij te esencijalne masne kiseline

Kako bi u trudnoći osigurala potrebne količine ovih važnih nutrijenata iz Natural Wealtha® preporučuju Folnu kiselinu, Prenatal i Omegu-3 Natal. Ne zaboravi da je dojenje nutritivno još zahtjevnije razdoblje, zato Prenatal i Omegu-3 Natal nastavi uzimati i nakon trudnoće.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.