Tečaj ayurvedskog kuhanja je zasnovan na drevnom znanju ayurvede. Ayurvedski način kuhanja je prirodan način pripreme hrane pri kojem se na umu drže individualne prehrambene potrebe vezane za različite tjelesne tipove.
Učiteljica ayurvedskog kuhanja iz Indije Kaushani Desai po drugi put dolazi u Hrvatsku i održat će od 20. do 25 rujna tečaj ayurvedskog kuhanja u SATTVA – centru zdravlja i sreće u Beretincu kraj Varaždina.
Većina zdravstvenih problema je uzrokovana nepravilnom prehranom pa ih možemo izbjeći vodeći se osnovnim principima ayurvede i pazeći što unosimo u naš organizam. Osim toga, ayurveda dijeli hranu na tri kategorije – satvičnu, rađastičnu i tamastičnu koje onda imaju različite utjecaje na tijelo i na um, opuštaju nas, čine nas napetima ili tromima.
Pročitaj više o ayurvedskim rješenima za autoimune bolesti.
Sadržaj tečaja
- Znanje o ayurvedi
- Kako se pomoću hrane nositi sa zdravstvenim tegobama
- Demonstracija pravilnih tehnika pripreme hrane
- Prehrambeni plan prema tjelesnoj konstituciji (vata, pitta, kapha)
- Zamjene za rafinirane prehrambene proizvode
- Kućni pripravci i lijekovi
- E-knjižica recepata i potvrda o sudjelovanju na tečaju
Ayurvedska liječnica otkriva kombinaciju za gubljenje kilograma
Dobrobiti ayurvedske kuhinje
- Bolja kontrola raspoloženja
- Oslobođenje od depresije i tjeskobe
- Povišene razine energije
- Osjećaj ugode u vlastitoj koži
- Općeniti osjećaj da ste dobro
- Trajni osjećaj mira i opuštenosti
- Zdravlje organizma
Više o učiteljici, terminima i cijeni tečaja saznaj na Facebook stranici događaja!